Holter ekg Sarajevo

Holter ekg – što je i za što se koristi ?

Holter ekg Sarajevo – Holter monitor je mali medicinski uređaj koji se napaja iz

baterije koji mjeri rad vašeg srca, kao što su brzina i ritam.

Vaš liječnik će vas možda zatražiti da ga koristite ako trebaju

više informacija o tome kako vaše srce funkcionira, nego što im

može dati rutinski elektrokardiogram (EKG).

Image module

Koristi nalaza Holter ekg -a

EKG je medicinski test koji se koristi za mjerenje vašeg otkucaja srca i ritma. Također se koristi za traženje drugih abnormalnosti koje mogu utjecati na normalno rad srca. Tijekom EKG-a elektrode se postavljaju na vaša prsa da provjere ritam vašeg srca.

Sa holterom ekg-a, možete primijetiti nepravilnosti srčanog ritma koje se ne pojavljuju u trenutku kada je EKG učinjen jer ste samo na kratko priključeni na stroj. Nenormalni srčani ritmovi i druge vrste srčanih simptoma mogu doći i nestati.

Nadgledanje tih događaja potrebno je duže praćenje. Holter monitor omogućuje vašem liječniku da vidi kako vaše srce funkcionira na duži rok. Snimke koje je napravio monitor pomažu vašem liječniku da utvrdi dobiva li vaše srce dovoljno kisika ili se električni impulsi u srcu sprovode ispravno.

Nepravilni impulsi mogu se nazvati aritmijama ili nenormalnim srčanim ritmovima. Ako se već liječite od srčanih problema, nošenje monitora može pomoći liječniku da utvrdi da li lijek djeluje ili je potrebno izvršiti promjene.

Također im može pomoći da shvate zašto možda imate i druge simptome nepravilnog otkucaja srca, kao što su vrtoglavica, slabost ili osjećaj da vam srce trka ili preskače ritam.

Cijena holter ekg-a u Poliklinici Srce Sarajeva ?

Label

Cijena holter ekg- sa očitanjem

KM80
  • Feature text