OFTALMOLOG SARAJEVO

Oftalmolog Sarajevo prof.dr. Emir Čabrić operaciona sala

OFTALMOLOG SARAJEVO

Profesor doktor Emir Čabrić

Oftalmolog Sarajevo

Oftalmologija Sarajevo - Oftalmolog Sarajevo
Oftalmoloska ordinacija Poliklinika Srce Sarajeva
Oftalmoloski pregledi Sarajevo

Oftalmologija Sarajevo , kao dio kabineta Poliklinike Srce Sarajeva , je implementirana 2019 godine u skladu sa poslovnom politikom menadžmenta Poliklinike , te sa potrebama našeg stanovništva, i generalno potrebama za vrhunskom oftalmologijom u Sarajevu i okolini.

Kao oftalmolog Sarajevo  u Poliklinici će ordinirati prof.dr. Emir Čabrić , eminentni stučnjak iz oblasti oftalmologije , te ima pružati usluge klijentima i pacijentima Poliklinike .

Što se tiče bolesti koje utiču na oko, što se ranije otkrije stanje, lakše je upravljati i tretirati bolest. 
Za postizanje tog postupka potrebna je medicinska stručnost i najnoviji dijagnostički alati. Naći ćete to i više 
U Poliklinici Srce Sarajeva.
Naši oftalmolozi brinu se za odrasle i djecu, te profesor Čabrić je također i dječiji oftalmolog. 
Uspijevamo u svim stanjima koja utječu na oko, uključujući glaukom, kataraktu, degeneraciju makule i dijabetičku retinopatiju. 
Specijalizirani smo i za okuloplastičnu kirurgiju, koja se koristi za liječenje ljudi s stanjima koja utiču na očni i suzni kanal.

Profesor dr. Emir Čabrić se specijalizirao za operacije katarakte , pa se u našoj oftalmologškoj ambulanti aktivno rade operacije katarakte , pod vrlo povoljnim uslovima za pacijenta.

Prof. dr. Emir Čabrić, je također  dobitnik priznanja „Menadžer decenije BiH“ te je zaskužan za uvođenje novih dijagnostičkih i operativnih metoda u našoj državi .

Osnovni koncept rada oftalmološkog kabineta  je profesionalnost i ekspeditvnost, zasnovan na savremenoj medicinskoj doktrini, stalno zaposlenom stručnom kadru i medicinskoj opremi najnovije tehnologije.

Trudimo se da održimo integrisanim liječenje, edukaciju i istraživanje i stalno uvođenje najnovijih dijagnostičkih i terapijskih procedura, uz nabavku opreme, usavršavanje zaposlenih i poboljšanje organizacije rada, u skladu sa savremenim medicinskim standardima koji su dio kliničke prakse u vodećim svjetskim centrima.

 

Oftamološka ambulanta Sarajevo

Oftalmološki pregled je specijalistički pregled oftalmologa koji na temelju anamneze, kliničkog pregleda te niže navedenih pretraga postavlja tačnu dijagnozu bolesti i propisuje terapiju. Pregledi su:
Ispitivanje oštrine vida (visusa) sa i bez korekcije
Ispitivanje osjeta boja – Ishihara's test
Ispitivanje bulbomotorike
Oftalmoskopija – pregled očne pozadine (fundusa) oftalmoskopom
Operativni zahvati u lokalnoj anesteziji (tumori, estetske korekcije i dr.)

Operacije katarakte – sive mrene .

Ultrasonografija Oka ( ultrazvuk oka ) je jedna od dijagnostičkih metoda najširih mogućnosti. Ovom metodom brzo i bezbolno se dobija uvid u stanje unutrašnjosti oka i orbite. Izuzetno je korisna dijagnostička metoda kod velikog broja očnih bolesti gdje nije moguće običnim kliničkim pregledom postaviti dijagnozu.Ultrazvukom se mogu ispitivati i mjeriti normalne i patološke strukture oka i očne duplje. Profesor Emir Čabrić je i koautor knjige Urgentna sonografija oka. 

Naši pacijenti se mogu zakazati na broj 033 871 566 ili 062 008 064 kao i ispunjavajući formu na http://poliklinikasrcesa.ba/kontakt/ , dok se ordinacija oftalmologije nalazi u sklopu Poliklinike , Ulica Nikole Šopa broj 9 , Stup , Ilidža.

Prva operacija katarakte u poliklinici
Operacija katarakte u klinici sa prof.dr. Emirom Čabrićem